دسته‌بندی نشده

3 تفاوت اصلی ظروف چینی و سرامیکی + [مزایا و معایب]

تفاوت اصلی ظروف چینی و سرامیکی

شناخت ترکیبات و تفاوت‌های بین ظروف مختلف به شما کمک می‌کند تا با توجه به نیازهای خود، بهترین انتخاب را برای خرید داشته باشید. از جمله تفاوت‌ اصلی ظروف چینی و سرامیکی، نوع کاربرد آن‌هاست. هر کدام از این ظروف ویژگی‌های منحصر به فردی دارند که بسته به نیازهای شما می‌توانند مفید باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، توصیه می‌کنیم این مقاله را مطالعه کنید.

1- تفاوت در جنس

اولین و مهم‌ترین تفاوت ظروف چینی و سرامیکی این دو نوع ظروف در جنس آنهاست. هر دو نوع ظروف چینی و سرامیکی از خاک رس ترکیب شده با برخی مواد معدنی ساخته می‌شوند، اما تفاوت اصلی در درجه حرارتی است که برای ساخت آنها استفاده می‌شود. ظروف چینی از خاک رس با دانه‌های ریز و ظریف در دمای 2600 سانتی‌گراد ساخته می‌شوند، در حالی که ظروف سرامیکی از خاک رس با دانه‌های درشت‌تر در دمای 2300 سانتی‌گراد تهیه می‌شوند.

به دلیل بافت درشت‌تر خاک رس و دمای پایین‌تر ساخت، ظروف سرامیکی دارای منافذی روی سطح خود هستند که برای پوشاندن آنها از نوعی لعاب استفاده می‌شود. اما خاک رس ریزدانه و دمای بالای ساخت ظروف چینی مانع از ایجاد این منافذ می‌شود و بنابراین این ظروف نیازی به پوشش لعابی ندارند.

2- ضخامت

در مقایسه ضخامت بین ظروف سرامیکی و چینی، باید گفت که ظروف سرامیکی ضخیم‌تر از ظروف چینی هستند. این ضخامت بیشتر، وزن این ظروف را نیز افزایش می‌دهد که ممکن است حمل و نقل و شستشوی آن‌ها را در مهمانی‌ها دشوارتر کند.

3- دوام ظروف چینی و سرامیک

این دو نوع ظرف از  لحاظ دوام هم با هم تفاوت دارند. هر چند ظروف سرامیکی ضخیم تر و سنگین تر از ظروف چینی هستند ولی دوام کمتری دارند و در برابر ضربه و شکنندگی از چینی حساس تر هستند. حال ممکن است به ظاهر ظروف چینی که نگاهی می اندازید به دلیل ضخامت کمتر و وزن سبک تر به نظرتان بیاید که شکننده هستند، بله شکننده اند و با افتادن هردو می شکنند، ولی در مقایسه با ظروف سرامیکی مقاوم تر هستند.

تفاوت اصلی ظروف چینی و سرامیکی
تفاوت اصلی ظروف چینی و سرامیکی

مزایای استفاده از ظروف چینی:

دوام: چگالی بالای چینی باعث دوام بیشتر آن نسبت به سرامیک می­‌شود و در عین حال کمتر در معرض سایش قرار می­‌گیرد.

مقاومت در برابر آب: سرامیک‌ها متخلخل‌تر هستند و اغلب جذب آب آن­‌ها بالا است.

سطح پخت نچسب از اصلی‌­ترین مزیت بزرگ ظروف چینی است. بدون اینکه چیزی به پایه بچسبد، آشپزی شما را راحت می‌­کند.

یکی از بزرگ‌ترین مزایای استفاده از ظروف چینی، فرآیند تمیز کردن آسان است. تنها چیزی که نیاز دارید، یک ماده شوینده و اسفنج ظرف­‌شویی برای تمیز کردن صحیح آن است.

مزایای استفاده از ظروف سرامیکی:

انواع مختلف ظروف سرامیکی همه‌کاره در پوشش‌های مختلف از ساده تا آراسته و کلاسیک تا معاصر عرضه می‌شوند.

هزینه: تفاوت در مواد تشکیل­‌دهنده و آماده­‌سازی به این معنی است که سرامیک می‌­تواند ارزان‌­تر از چینی باشد.

از دیگر مزیت های ظروف سرامیکی این است که مثلا این ظروف در برابر ضربه و حرارت بسیار مقاوم هستند، به گونه ای که می توان آن ها را در ماشین ظرفشویی و فر قرار داد, چون این ظروف می توانند دمای بیش از 2000 درجه را تحمل کنند.

از دیگر تفاوت­‌های ظروف چینی و سرامیک می‌­توان به موارد زیر اشاره کرد:

– سرامیک مات است، در حالی که چینی شفاف است.

– چینی ظاهری ظریف‌تر از سرامیک دارد.

– سطح چینی نسبت به سرامیک صاف‌تر است.

– مواد چینی نازک‌تر و کمی سفیدتر از سرامیک هستند.

– چینی در مقایسه با سرامیک در برابر لک مقاوم‌تر است و در هوای سرد کمتر احتمال ترک خوردن دارد.

– چینی چگالی بیشتری نسبت به سرامیک دارد و کمتر در معرض رطوبت و یخ‌زدگی قرار می‌گیرد.

– کاشی‌های چینی در هوای سرد کمتر ترک می‌خورند، در حالی که ظروف سرامیکی متخلخل‌تر از چینی هستند.

تفاوت ظروف چینی و سرامیکی
تفاوت ظروف چینی و سرامیکی

چگونه تفاوت بین سرامیک و چینی را تشخیص دهیم؟

در این بخش سعی می­‌کنیم مواردی را بیان کنیم تا شما به­‌راحتی بتوانید تفاوت چینی و سرامیک را تشخیص دهید. چینی­‌ها دارای رنگ یکسانی هستند. یک ظرف چینی بدون لعاب شکسته یا خرد شده، در تمام ضخامت خود رنگی یکنواخت خواهد داشت. سرامیک­‌ها اغلب دارای رنگ‌آمیزی سطحی لعاب‌دار هستند، بنابراین براده‌های آن ممکن است رنگ‌­های متفاوتی داشته باشند. سرامیک به اندازه چینی متراکم نیست بنابراین در مقایسه با آن کمی سبک­‌تر است.

ظروف چینی بهتر است یا سرامیکی؟ 

ظرف های چینی 1700 سال پیش در کشور چین ساخته شد و به کشورهای دیگر نیز صادر گردید. از آن طرف تاریخچه ظروف سرامیکی نیز به بیش از 1900 سال پیش برمی گردد.

تجربه نشان داده که بیشتر افراد از ظروف سرامیکی برای کارهای روزمره خود استفاده می کنند و ظروف چینی نیز بیشتر در مهمانی ها و هنگام سرو غذا مورد استفاده قرار می گیرد; به همین دلیل نمی توانیم به طور مشخصی یکی از این ظروف را برتر از دیگری بنامیم. هر دو نوع ظرف کاربردهای مختلفی دارند و برتری آن ها تا حد زیادی به نوع استفاده از آن ها بستگی دارد.

تفاوت ظروف چینی و سرامیکی
تفاوت ظروف چینی و سرامیکی

نحوه نگهداری ظروف سرامیکی و چینی:

همان‌طور که اشاره شد، ظروف سرامیکی مقاومت کمتری نسبت به ظروف چینی دارند. اگر ظروف سرامیکی باکیفیت باشند و در تهیه گِل آنها علاوه بر خاک رس از ترکیبات پیچیده‌تری استفاده شده باشد، می‌توان آنها را در ماشین ظرفشویی شست. اگر ظرف سرامیکی شما ضخیم بوده و با لایه نازکی از لعاب پوشیده شده باشد، احتمالا شکننده‌تر است و نباید در مایکروفر و ماشین ظرفشویی استفاده شود.

ظروف چینی نفوذپذیر نیستند، بنابراین لکه‌های غذا به راحتی از روی آنها پاک می‌شوند، در حالی که لکه چای ممکن است ته فنجان‌های سرامیکی باقی بماند. برای شستشوی ظروف سرامیکی نباید از مواد شوینده سفیدکننده استفاده کنید، زیرا ممکن است لعاب آنها را از بین ببرد و غذا به داخل ظرف نفوذ کند.

ظروف چینی لبه‌های نازک و ظریفی دارند که احتمال لب پریدگی آنها کمتر از ظروف سرامیکی است. هنگام شستشوی ظروف سرامیکی مراقب باشید تا لب‌پر نشده و ترک نخورند.

جمع بندی

در این مطلب با تفاوت ظروف سرامیکی و چینی و نحوه تشخیص آن ها آشنا شدیم. با توجه به موارد اشاره شده میتوانید بهترین ظروف را برای خود انتخاب و خریداری نمایید. خرید انواع ظروف غذاخوری از فروشگاه لوکس هوم امکانپذیر است.فروشگاه لوکس هوم ضمانت خرید پس از فروش را نیز ارائه می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *